El centenari d’Amat-Piniella ja té comissió d’honor

La comissió d’honor per a la commemoració del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella s’ha constituït, avui, 18 de maig, a les 12 del migdia, a la sala de plens de l’Ajuntament de Manresa. L’acte ha comptat amb una intervenció inicial de Joaquim Aloy, president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, que ha subratllat la importància d’aprofitar aquest aniversari per difondre la figura d’Amat-Piniella i promoure la seva obra. També ha fet èmfasi en la transcendència històrica de la figura de l’escriptor manresà i la vigència de la seva obra, “especialment davant de l’ascens dels partits neonazis a Europa”.

El director del Memorial Democràtic, Jordi Palou, ha pres la paraula per reivindicar la figura d’Amat-Piniella com a “català de categoria universal”. Per la seva banda, Oriol Amat, nét de l’escriptor, s’ha adreçat a la comissió d’honor en nom de la família, agraint-los la iniciativa que ha de permetre mantenir viva la memòria del seu avi i, sobretot, el seu esperit i valors.

L’alcalde Junyent ha tancat l’acte protocol·lari posant en valor no solament la vàlua del llegat literari d’Amat-Piniella sinó també l’oportunitat que ofereix el centenari de fer memòria del passat i de retrobar-se amb el perfil humà del personatge des d’una visió actualitzada. Ha tancat la seva intervenció agraint “el treball conjunt de les institucions i de societat civil manresana i també la convicció amb què es fa, perquè serveixi per fer justícia i honorar la figura d’un gran manresà i perquè la ciutadania faci seus els valors que va conrear durant la seva vida”.

 

 


Posted

in

by

Tags: