Finalment, l’actor manresà Ivan Padilla llegirà Amat-Piniella, en el 50è aniversari de l’Amical de Mauthausen

La commemoració del 50è aniversari de la fundació de l’Amical de Mauthausen inclourà el diumenge, 11 de novembre, la lectura d’alguns fragments de l’obra de Joaquim Amat-Piniella, a càrrec de l’actor manresà Ivan Padilla. En el decurs de l’acte –que començarà a 2/4 de 5 de la tarda, al Casal del Metge de Barcelona (carrer Tapineria, 10)-, intervindrà en representació de l’Ajuntament de Manresa el regidor Antoni Llobet, que donarà a conèixer algunes de les línies en què s’està treballant de cara a l’any que ve, amb motiu del centenari del naixement de l’autor de K.L. Reich. La vetllada inclourà també el concert Músiques de l’Holocaust i Cançons dels brigadistes, a càrrec del Quartet Brossa.

La comissió d’honor de l’Any Amat-Piniella es va constituir el 18 de maig passat, amb representants de diferents institucions i entitats, entre elles l’Ajuntament de Manresa,la Institucióde les Lletres Catalanes, l’Associació Memòria i Història de Manresa, el Memorial Democràtic, Òmnium Cultural, el Centre d’Estudis del Bages i el Gremi de Llibreters de Catalunya.

Des de fa mesos s’estan perfilant el seguit d’activitats que es portaran a terme al llarg de 2013 amb la finalitat de donar a conèixer la vida i l’obra de Joaquim Amat-Piniella no tan sols a Manresa, sinó també més enllà de la capital del Bages.

En el marc del centenari, el proper 16 de novembre tindrà lloc a la Sala Gran del Teatre Kursaal, a les 9 del vespre, l’acte Amics d’Amat. Organitzada per Òmnium Cultural del Bages, la vetllada preveu la participació de diferents artistes de Manresa i comarca, en suport a la campanya de subscripció popular que culminarà amb la instal·lació d’una escultura de l’escriptor al Casino. El programa preveu la participació, entre d’altres, de Mireia Pintó, Vladislav Bronevetzky, Santi Arisa, Manel Camp, Odd Trio, Abrília, l’Agrupació Cultural del Bages i l’Escola de Dansa Julieta Soler.


Posted

in

, ,

by

Tags: