El K.L.Reich d’Amat-Piniella serveix per fer memòria en la commemoració del cinquantenari de l’Amical de Mauthausen

La cloenda del cinquantenari de la creació de l’Amical de Mauthausen es fa a Barcelona, al Casal del Metge, l’11 de novembre de 2012, amb una lectura de fragments de la novel·la de Joaquim Amat-Piniella, K.L. Reich, a càrrec de l’actor manresà Ivan Padilla. L’acte inclou, també, un breu concert del Quartet Brossa, que interpreta una selecció de peces dels seus espectacles Músiques de l’Holocaust i Cançons dels Brigadistes.

A més de les lectures i les peces musicals, s’hi pot escoltar el testimoni d’un exdeportat a Buchenwald, Dora i Bergen-Belsen, Edmon Gimeno. També parla el regidor de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, que exposa la intenció de la ciutat de donar relleu a la figura de Joaquim Amat-Piniella, amb motiu del centenari del seu naixement, que s’escau el 2013. Llobet subratlla la voluntat de treballar colze amb colze amb la societat civil en l’organització del programa i de cercar la complicitat dels mitjans de comunicació, tant d’àmbit local com nacional, per assegurar una difusió a l’alçada de la importància artística i històrica del personatge. Sensibilització i reflexió seran els dos eixos principals d’aquest Centenari.

 

 

 


Posted

in

, , ,

by

Tags: