Brossa Quartet fa reviure l’horror de l’experiència de Joaquim Amat-Piniella

Després del lliurament del 13è Premi Amat-Piniella, l’actuació del conjunt de corda Brossa Quartet -acompanyat per l’actor Òscar Intente– va marcar ahir, dijous, el moment més emotiu de la inauguració del programa del centenari del naixement de l’escriptor manresà que sobrevisqué Mauthausen.

Una selecció de textos -la majoria d’ells procedents de K.L. Reich i Les llunyanies– acompanyats per la interpretació de peces musicals compostes als camps de concentració, van submergir el públic en l’univers concentracionari, a través del testimoniatge combinat de paraula i so.

Amb una posada en escena minimalista, l’espectacle -titulat Músiques de l’Holocaust i adaptat expressament per a l’ocasió a partir de textos de l’escriptor manresà en la seva majoria- va evocar l’atmosfera de la deportació, que va transmetre a un públic que seguí l’actuació en absolut silenci i que, al final de la vetllada, va irrompre en una ovació clamorosa. (Fotos: Marc Aloy i Genís Sáez).

 

 


Posted

in

,

by

Tags: