L’acte inaugural del centenari omple de gom a gom la Sala Petita del Teatre Kursaal

Més de dues-centes persones es van congregar ahir, dijous, a la Sala Petita del Teatre Kursaal per assistir a la inauguració oficial del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella. A més de les autoriritats locals, els familiars d’Amat i representants d’entitats manresanes, l’acte va tenir la presència de diferents personalitats, com Jordi Palou-Loverdos (director general del Memorial Democràtic, coorganitzador de la vetllada), Rosa Serra (coordinadora de l’àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona) i Maria Bohigas (néta de l’escriptor i editor Joan Sales, de Club Editor, que publica K.L. Reich des de l’any 1963 fins ara).

Presentada per Josep Alert (coordinador del centenari), la cerimònia va comptar amb les intervencions de Jaume Puig (president d’Òmnium Cultural del Bages), Joan Calmet (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa), Joan Vilamala (membre del jurat del 13è Premi Amat-Piniella), Rafel Nadal (guanyador del premi que porta el nom de l’escriptor manresà), Jordi Palou-Loverdos (director general del Memorial Democràtic) i Valentí Junyent (alcalde de Manresa).

Després del lliurament del premi i dels parlaments institucionals, la vetllada va arribar al moment culminant amb l’actuació de Brossa Quartet. Sota el títol Músiques de l’Holocaust, el conjunt de corda va oferir un espectacle literàrio-musical basat en una selecció de textos de l’obra de Joaquim Amat-Piniella.


Posted

in

,

by

Tags: