Segons Valentí Junyent, reivindicar Joaquim Amat-Piniella situa Manresa al lloc que li correspon com a ciutat

En el discurs de cloenda de la cerimònia inaugural del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va assegurar que reivindicar la memòria de l’escriptor situa Manresa al lloc que li correspon com a ciutat, en el conjunt de Catalunya.

Junyent -que presideix la comissió d’honor del centenari- va recordar que Amat-Piniella és l’autor més universal que ha donat la capital del Bages i que, reivindicar-ne el lloc que li pertoca dins la nostra història i la nostra literatura, és també una manera de fer que la ciutat assumeixi el seu propi lloc.

En la seva al·locució, l’alcalde va posar èmfasi en el valor de la participació ciutadana a l’entorn del centenari, a través del teixit associatiu manresà, per tal que el conjunt de la societat assumeixi com a pròpia la figura i l’obra d’Amat-Piniella.


Posted

in

,

by

Tags: