“Encara el veig al racó”: article de Josep M. Espinàs sobre Joaquim Amat-Piniella

Sota el títol “Encara el veig al racó”, l’escriptor i periodista Josep M. Espinàs va publicar el 23 de febrer a El Periódico de Catalunya un article en què -amb motiu del centenari- evoca els seus records sobre Joaquim Amat-Piniella, a qui conegué a través del també manresà Ramon Martí i Farreras. “Sempre seia en un tamboret del final de la barra, com si encara busqués protecció. Parlava poc, portava unes ulleres rodones, si no recordo malament amb uns vidres una mica foscos. Unes ulleres com les que jo vaig veure, anys després, visitant aquell camp de la mort. Centenars d’ulleres -com centenars de nines – amuntegades en una de les dependències del camp d’extermini de Mauthausen.”, relata Espinàs.

No és aquesta la primera vegada que Espinàs exposa els seus records sobre l’escriptor manresà. En una entrevista concedida a memoria.cat el gener de 2010, parlà també sobre l’autor de K.L. Reich.

 

 


Posted

in

by

Tags: