L’institut Pius Font i Quer de Manresa fa el seu propi homenatge a Amat-Piniella

Els espais de l’Institut Pius Font i Quer de Manresa acullen aquests dies una exposició de la tasca realitzada pels alumnes de batxillerat a l’entorn de la figura de Joaquim Amat-Piniella, amb motiu del centenari del seu naixement. La mostra, que es pot veure al vestíbul i als passadissos del centre, inclou una selecció de gravats i muntatges gràfics i textuals, per mitjà dels quals ofereixen una aproximació artística a partir de la lectura de K.L. Reich, la novel·la més representativa de l’escriptor manresà. Tal com explica Xavier Valls, professor del centre, s’està fent una tasca pedagògica de caràcter interdisciplinari, que integra matèries com la literatura, les arts plàstiques, la filosofia i l’ètica, tot prenent com a a fil conductor l’obra més emblemàtica d’Amat-Piniella.

L’exposició també incorpora objectes amb una forta càrrega simbòlica: una màquina d’escriure amb la primera pàgina  de K.L. Reich a mig redactar, una vitrina amb un exemplar de la novel·la al costat d’un rotllo de filferro, un casc i unes espardenyes de soldat procedents de la Guerra Civil, etc.

 

 


Posted

in

by

Tags: