Manresa recorda la mare i l’esposa d’Amat-Piniella el Dia Internacional de la Dona

Tal com informa el diari Regió7, Concepció Piniella i Maria Llaveries -mare i esposa, respectivament, de Joaquim Amat-Piniella- van ser aquest divendres protagonistes de l’acte institucional que va tenir lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Manresa, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. En el decurs de l’acte -organitzat pel Consell Municipal de la Dona i l’Ajuntament- la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich,  va referir-se a Concepció Piniella com “una intel·lectual i un referent cultural de la Manresa de principi del XX”, i a Maria Llaveries com “una mestra avançada al seu temps”. En paraules de Rosich, ambdues són una mostra de la història de “moltes dones que juguen un paper important tant en l’àmbit públic com privat”.

Al bloc Manresanes que han fet història podeu trobar més informació sobre Concepció Piniella, aportada per les investigadores Lluïsa Font i Conxita Parcerisas. Per la seva banda, el web sobre Amat-Piniella de l’historiador Joaquim Aloy inclou un apartat dedicat a Maria Llaveries.


Posted

in

,

by

Tags: