L’exposició itinerant “K.L. Reich: la veu de l’infern nazi” comença a viatjar per Catalunya a partir del 2 d’abril

L’exposició K.L. Reich: la veu de l’infern nazi -produïda de manera conjunta per l’Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic de la Generalitat- començarà el proper 2 d’abril el seu calendari d’interàncies. Amb la visita a la Biblioteca Poble Sec-Francesc Boix, de Barcelona, l’exposició -destinada a donar a conèixer l’obra més emblemàtica de Joaquim Amat-Piniella- encetarà un periple per diferents punts de Catalunya, amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor manresà.

En una primera etapa -entre els mesos d’abril i maig- la itinerància del muntatge serà assumida pel Consorci de Biblioteques de Barcelona. Posteriorment, s’incorporarà als circuits de la Diputació de Barcelona, a través de les xarxes de biblioteques i museus. En una fase posterior, la mostra itinerarà per mitjà del Memorial Democràtic i altres organismes de la Generalitat.

K.L. Reich: la veu de l’infern nazi -que també té el suport de la Institució de les Lletres Catalanes- és una exposició de petit format, concebuda especialment per a equipaments de proximitat com biblioteques, centres cívics i museus locals i comarcals. De fàcil muntatge, és constituïda per una sèrie de nou plafons informatius i una estructura piramidal. Per mitjà de la combinació d’imatges i textos -entre ells una selecció de fragments de la mateixa novel·la d’Amat-Piniella- pretén contribuir a promoure l’interès per la lectura a l’entorn de l’obra més representativa de l’autor manresà. Dissenyada per Estudi Mestres, la mostra conté fotografies procedents de l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Amical de Mauthausen i el United States Holocaust Memorial Museum de Nova York. Pel que fa als continguts, han estat elaborats per un equip format per Josep Alert, Joaquim Aloy, Llorenç Capdevila i Àngels Fusté.

A més a més, la mostra pot anar acompsanyada d’activitats complementàries, com conferències, xerrades, clubs de lectura i lectures dramatitzades de textos d’Amat-Piniella.

K.L. Reich: la veu de l’infern nazi itinerarà al llarg d’aquest any 2013 i fins i tot més enllà, un cop finalitzada la commemoració del centenari.

 


Posted

in

,

by

Tags: