Darrers preparatius de l’exposició “Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci”, que avui s’inaugura

L’exposició Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, que s’inaugura avui, divendres, a les 8 del vespre, enllesteix els darrers preparatius.

El muntatge -produït per l’Ajuntament de Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes- podrà ser visitat al Centre Cultural el Casino fins al 24 de juny. Posteriorment, a la tardor, serà traslladat a Barcelona, al Museu d’Història de Catralunya, on romandrà fins a finals d’any.

Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci ha estat comissariada per l’equip format per Josep Alert, Joaquim Aloy, Llorenç Capdevila i Àngels Fusté, i dissenyada per Estudi Mestres.

L’exposició -que aporta documents inèdits de l’escriptor manresà- ofereix una visió de conjunt de la figura de Joaquim Amat-Piniella, a través de les quatre grans etapes que defineixen la seva trajectòria vital: la República, la Guerra Civil, la deportació i l’exili interior.

La mostra -que és un dels plats forts de la programació del centenari de l’autor de K.L. Reich- pretén reivindicar la figura d’Amat no tan sols per mitjà del recurs a textos, imatges i objectes, sinó també per mitjà de la creació d’una atmosfera que resulti suggerent per al visitant.

 


Posted

in

by

Tags: