La família d’Amat-Piniella cedeix nous documents de l’escriptor a l’Arxiu Comarcal del Bages

Divendres passat van arribar a l’Arxiu Comarcal del Bages els darrers documents de Joaquim Amat-Piniella que es trobaven en mans de la família i que el fill de l’escriptor, Marcel Amat, ha cedit a la ciutat de Manresa. Aquesta nova donació, que passa a engruixir el fons de l’autor a l’Arxiu Comarcal, és formada per sis mecanoscrits i una setantena de cartes.

Els sis mecanoscrits que integren els nous documents cedits per la família són:
Primer aniversario
– La primera investigación de Rómulo Cortés
– Retaules en gris
(1956)
– La clau de volta (1961)
– K.O. (obra de teatre)
Setmana de festes. Comèdia-divertiment en dos actes

La setantena de cartes lliurades pel fill d’Amat-Piniella abasten el període que va des de l’etapa de la guerra civil fins a l’ estada a França de l’escriptor, poc després d’haver estat alliberat del camp de concentració d’Ebensee, dependent de Mauthausen.


Posted

in

by

Tags: