Valentí Junyent: “promoure el record d’Amat-Piniella és fer política de benestar”

Divendres passat, en la seva intervenció amb motiu de la inauguració de l’exposició Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va posar la reivindicació de la memòria de l’escriptor manresà com un  exemple de polítiques de benestar. “Quan es parla de l’estat del benestar normalment es parla de sanitat i educació, i massa sovint es deixa de banda la cultura com a indicador de benestar social”, va assegurar Junyent, que va defensar la necessitat que Amat-Piniella sigui assumit com un patrimoni de tot Catalunya, tant per la càrrega ètica com per la vigència del seu missatge.

La inauguració de la mostra Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci -que es podrà visitar al Centre Cultural el Casino fins al 24 de juny- va comptar també amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado, la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, el director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Palou-Loverdos, i la presidenta de l’Amical de Mauthausen, Rosa Toran.

L’acte -que va comptar amb l’assistència de Marcel Amat Llaverias, fill de Joaquim Amat-Piniella- va aplegar un centenar de persones, que també van sentir les intervencions de Josep Alert -coordinador del centenari-, Joan Calmet -regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa- i Joaquim Aloy, president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, que va prendre la paraula en nom de l’equip de persones que han comissariat l’exposició. (Foto: Genís Sáez/ Ajuntament de Manresa).

Vegeu la crònica de la inauguració de l’exposició, publicada per Regió7 el dissabte 27 d’abril. 

 

 


Posted

in

by

Tags: