Divendres s’inaugura al Museu Comarcal la mostra “Mauthausen: crònica gràfica”

Aquest divendres, 10 de maig, serà inaugurada, a les 8 del vespre, al Museu Comarcal de Manresa (Via Sant Ignasi, 36-40) la mostra Mauthausen: crònica gràfica. Produïda pel Museu d’Història de Catalunya, l’exposició recull una selecció d’imatges procedents del camp de concentració de Mauthausen i que formen part del fons que l’Associació Amical de Mauthausen hi té dipositat. L’objectiu de l’exposició -que es podrà visitar fins al 24 de juny- és donar a conèixer l’univers concentracionari nazi que van patir en pròpia pell els republicans espanyols i catalans, com és el cas de Joaquim Amat-Piniella.

L’acte tindrà la presència d’Agustí Alcoberro -director del Museu d’Història de Catalunya-, i d’Antoni Llobet, regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, entre d’altres personalitats.

Mauthausen: crònica gràfica visita Manresa en el marc de la programació de l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa i de la celebració del centenari de Joaquim Amat-Piniella.


Posted

in

by

Tags: