Escolars manresans assisteixen al Parlament de Catalunya, a la commemoració de la fi de la II Guerra Mundial

Alumnes de l’Institut Pius Font i Quer de Manresa van assistir ahir, dimarts, a l’acte que es va portar a terme a l’auditori del Parlament de Catalunya, per commemorar el 68è aniversari de l’acabament de la II Guerra Mundial a Europa. La sessió -que també va tenir la presència d’estudiants d’altres centres que treballen la temàtica de l’holocaust i la deportació, procedents de Molins de Rei i Santa Coloma de Gramenet- va incloure una cerimònia davant el monument als voluntaris catalans morts en defensa de la llibertat, situat al Parc de la Ciutadella.

L’acte va comptar amb l’assistència de personalitats com la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Palou-Loverdos, i membres de la junta de l’Amical de Mauthausen.

Els diferents parlaments que es van pronunciar en el decurs de l’acte van posar èmfasi en el perill que representa la banalització del nazisme.

Aquest mateix divendres, un grup d’estudiants manresans -dels instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera- participaran en una sortida a Mauthausen, organitzada pel mateix Amical de Mauthausen en el marc del centenari de Joaquim Amat-Piniella.

Vegeu més informació de l’acte al web de l’Institut Pius Font i Quer.

Fotografies: cortesia de l’Institut Pius Font i Quer.


Posted

in

by

Tags: