Tot ja és punt per al viatge a Mauthausen i Gusen d’un grup d’estudiants manresans

Demà, divendres, 10 de maig, sortirà de la capital del Bages el grup d’estudiants manresans que, en el marc del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella, faran una estada de tres dies a Mauthausen i Gusen.

El viatge, organitzat per l’Amical de Mauthausen amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, inclourà un seguit de visites i activitats didàctiques durant els dies 10 i 12 de maig. El grup serà format per un total de nou estudiants dels instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera, dos professors i un acompanyant. També formarà part del col·lectiu el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

Juntament amb el grup del Bages, també participarà en la sortida un col·lectiu de nou estudiants de l’Institut Ramon Berenguer IV, de Santa Coloma de Gramenet, que seran acompanyats per representants institucionals. Completaran la delegació diferents membres de l’Amical de Mauthasen, encapçalats per la directora de l’entitat, la historiadora manresana Rosa Toran.

A més de visitar Mauthausen, el programa preveu la visita al camp de Gusen, on serà instal·lada una placa institucional, en homenatge als manresans víctimes del nazisme. La col·locació d’aquesta placa es portarà a terme a proposta de l’Associació Memòria i Història de Manresa. L’acte tindrà lloc a Gusen perquè es tracta del camp on està documentada la mort de més manresans: setze en total.

Aquesta placa se sumarà a una altra que -també en record dels manresans morts a Gusen i Mauthausen- l’any 1985 hi va dipositar a títol particular Jacint Carrió i Vilaseca, regidor de l’Ajuntament de Manresa i supervivent ell mateix dels dos camps.

 


Posted

in

by

Tags: