Dimecres, sessió gratuïta de cinema concentracionari amb “Noche y niebla” i “La pasajera”

El Cineclub Manresa dedicarà aquest dimecres, a 2/4 de 8 del vespre, una sessió especial a projectar dos títols clàssics de temàtica concentracionària: Noche y niebla, d’Alain Resnais (1955), i La pasajera, d’Andrej Munk (1963).

Rodat al cap de deu anys de l’alliberament d’Auschwitz, Noche y niebla ofereix en clau de documental una de les primeres reflexions sobre el fenomen concentracionari efectuada des del setè art. Pel que fa a La pasajera, filmada també a Auschwitz, pren com a base el retorn al camp d’una antiga guardiana, que es retroba amb una expresonera jueva a qui creia morta. Considerat una obra mestra en el seu gènere, el film  va restar inacabat a causa de la mort en accident del director.

La sessió -que serà conduïda per l’escriptor i crític literari Lluís Calderer– tindrà lloc a la sala de La Plana de l’Om (plaça la Plana de l’Om, 5) i serà completament gratuïta.

 


Posted

in

by

Tags: