Joan Calmet recorda Amat-Piniella i Jacint Carrió en el seu parlament a Mauthausen

Les figures de Joaquim Amat-Piniella i Jacint Carrió van ser presents en el parlament que el regidor de Cultura de Manresa, Joan Calmet, va pronunciar ahir, diumenge, en l’acte d’homenatge als deportats. “Com a manresans ens hem de sentir orgullosos de comptar entre els fills de la nostra ciutat unes persones que, com Amat-Piniella o Jacint Carrió, i fins a una vintena més , oferiren els millors anys de la seva vida lluitant per un món millor, més just i avançat, i que en la majoria de casos hi deixaren la vida”, va dir Calmet. Adreçant-se als estudiants presents a l’acte, el regidor va afegir:  “l’exemple d’aquells lluitadors ens ha de servir per recordar que mai no ens hem de rendir, que la dignitat de les persones és un dret al qual mai no podem renunciar i que l’oblit de la història ens porta a recaure en vells errors i horrors. Per tant: recordar per reconèixer d’on venim, i no oblidar per no repetir mai més fets com els que aquí succeïren”.

Llegiu la intervenció completa de Joan Calmet des d’aquest enllaç.

 

 


Posted

in

by

Tags: