L’homenatge davant el monument als republicans espanyols posa fi al viatge dels estudiants manresans a Mauthausen

Amb un acte d’homenatge davant el monument als deportats espanyols, ahir, diumenge, 12 de maig, va arribar a la seva fi l’estada de tres dies a Mauthausen i Gusen d’una desena d’escolars manresans, dels instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera, que van compartir viatge amb una delegació d’estudiants de l’institut Ramon Berenguer IV, de Santa Coloma de Gramenet.

L’acte, amb una forta càrrega institucional, va comptar amb la presència de descendents de deportats espanyols i de delegacions de diferents països. Al llarg de la cerimònia van intervenir, entre d’altres, la directora de l’Amical de Mauthausen, Rosa Toran, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, i la regidora d’Infància, Joventut i Salut de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Laia Tordera.

Després de l’acte, la delegació catalana es va dirigir amb autocar cap a l’aeroport de Munic, per agafar el vol de tornada.

Amb l’activa col·laboració de l’Amical de Mauthausen culminava, d’aquesta manera, un dels plats forts de la programació d’activitats organitzada en el marc del programa del centenari de Joaquim Amat-Piniella.

Vegeu el relat de la jornada al bloc L’home dels ulls tristos.

 

 


Posted

in

by

Tags: