El Teatre Kursaal incorpora Amat-Piniella com a personatge de l’òpera infantil “Brundibár”

Dins el cicle Fem Òpera!, el Teatre Kursaal acollirà a partir de demà, dimecres, i fins aquest divendres, 17 de maig, l’espectacle musical Brundibár, una òpera infantil en dos actes, amb música de Hans Krása i llibret d’Adolf Hoffmeister.

Impulsada pel Servei Educatiu del Teatre Kursaal, Brundibár serà posada en escena sota la direcció de Lluís Arguijo i Ada Andrés, i amb la participació de la Jove Orquestra del Conservatori de Música de Manresa, dirigida per Jordi Coll. El muntatge comptarà també amb la intervenció de prop de sis-cents alumnes de primer i segon d’ESO de diferents centres educatius de Manresa, Igualada, Cardona i Sant Vicenç de Castellet.

Brundibár va ser estrenada clandestinament el 1941 en un orfenat per a nens jueus a Praga. El 1942, amb Krása ja deportat a Terezin, el compositor va tornar a escriure la partitura que, entre 1942 i 1944, va ser representada per a la població infantil del camp més de cinquanta vegades. Pocs anys després de l’estrena, Krása va ser deportat a Auschwitz, on morí com la immensa majoria dels seus companys.

Coincidint amb la commemoració del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella, la versió que es podrà veure a partir de demà al Kursaal incorporarà com a llicència argumental el personatge de l’escriptor manresà. Serà una manera més de retre homenatge a l’autor de K.L. Reich.

Totes tres sessions tindran lloc a les 9 del vespre, a la Sala Gran. El preu de l’entrada és de 7 euros.

 

 

 

 


Posted

in

by

Tags: