Televisió Manresa recull el testimoni dels estudiants que van anar a Mauthausen

Televisió Manresa s’ha fet ressò de la roda de premsa que dimecres passat, 15 de maig, van oferir els estudiants de la capital del Bages que van fer una estada de tres dies a Mauthausen i Gusen, en el marc de les activitats organitzades amb motiu del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella.

El viatge -organitzat per l’Amical de Mauthausen, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i la col·laboració de l’agència de viatges Concord- va portar a l’Alta Àustria una desena d’estudiants dels instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera, que van compartir estada amb un grup d’escolars de Santa Coloma de Gramenet.  La sortida va comptar també amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, i de la directora de l’Amical de Mauthausen, Rosa Toran.

En paraules d’Albert López, un dels estudiants que van participar en el viatge, “només hem pogut sentir una mínima part del dolor que es va viure als camps de concentració.”

Al seu torn, Xavier Valls, un dels professors que van acompanyar el grup, va reconèixer que durant el viatge “s’ha tocat la fibra de les emocions i dels sentiments”. Per la seva banda, Joan Calmet, va recordar l’homenatge que es va retre als manresans víctimes del nazisme, que es va materialitzar en una placa al camp de Gusen. Segons el regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet, l’objectiu del viatge no era cap altre que “educar contra l’oblit”.

L’experiència del viatge serà exposada en el marc d’un acte obert al públic, que es portarà a terme al Centre Cultural el Casino el proper 13 de juny, a les 7 de la tarda.

 

 


Posted

in

by

Tags: