Joaquim Aloy recomana a Llanos de Luna que llegeixi “K.L. Reich”

En el marc de la gala de lliurament dels Premis Regió7 i Televisió Manresa, dimarts passat, 21 de maig, l’historiador Joaquim Aloy va recomanar als organitzadors de la vetllada enviar un exemplar de la novel·la K.L. Reich, de Joaquim Amat-Piniella, a la delegada del govern central a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Aloy va fer aquestes declaracions en el moment de rebre -en representació de l’Associació Memòria i Història de Manresa, entitat que presideix- el premi Comunicació amb el qual ha estat distingit el web memoria.cat. Les manifestacions de l’historiador s’emmarquen en el context de la polèmica produïda per la participació de la delegada del govern en un acte en què van ser homenatjats representats de la División Azul, la unitat militar espanyola que participà a la campanya de Rússia al costat de l’exèrcit alemany.

Es dóna la circumstància que María de los Llanos de Luna va ser guardonada amb el premi Estrellat, en el marc de la mateixa gala, a la qual no va assistir. Entre d’altres autoritats, l’acte va comptar amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

 

 


Posted

in

by

Tags: