Una exposició virtual recrea l’univers humà i literari de Joaquim Amat-Piniella

Fins a finals d’any es pot accedir a l’exposició Joaquim Amat-Piniella que, des d’un entorn virtual, ofereix una aproximació a l’univers humà i literari de l’escriptor manresà, adreçada especialment a estuduiants i professors. L’exposició és fruit d’una iniciativa impulsada des del departament de Ciències Socials de l’institut Cal Gravat de Manresa. Al llarg del curs acadèmic passat, els alumnes de 4t d’ESO C han treballat a l’entorn de la vida i l’obra de l’autor de K.L. Reich, en el marc del projecte Espurn@, que aplega més de deu mil professionals de l’ensenyament

Impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona, el projecte Espurn@ és adreçat a mestres i professors d’infantil, primària i secundària. A partir del treball en xarxa -i des d’una perspectiva pluridisciplinària-, integra metodologies i dinàmiques adreçades a la millora qualitativa de l’escola. N’és l’objectiu principal facilitar als joves les eines necessàries per créixer en el marc de la societat del coneixement.

Espurnik és el món virtual en 3D del projecte Espurn@. Té una aparença de vídeojoc, on els personatges són alumnes i profesors que participen en el projecte i que es relacionen entre ells i interaccionen amb els objectes que s’hi troben. En aquest espai s’ha creat una sala amb la intenció que tots aquells usuaris que ho desitgin (alumnes i professors) puguin accedir a informació sobre l’escriptor manresà. Es tracta d’una informació i uns recursos que s’han començat a treballar en el curs passat i que tindran continuïtat en el proper.

L’espai consta d’una àrea informativa, que inclou enllaços al web memoria.cat i una zona de treball amb un recull d’imatges enllaçades a documents telecol·laboratius (PiratePad), que són explicats de manera telecol·laborativa pels alumnes, en petits grups.

Vegeu un vídeo de resum de l’exposició en aquest enllaç. Per accedir-hi en directe podeu donar-vos d’alta a l’entorn seguint els següents passos: http://www.scribd.com/doc/134333095/SPK02-Entorn-virtual-3D-d-Espurna.

 


Posted

in

by

Tags: