Castellar del Vallès se suma al centenari d’Amat, amb un conjunt d’activitats a l’entorn de l’exposició sobre “K.L. Reich”

Des del 22 d’agost passat la Biblioteca Antoni Tort de Castellar del Vallès (carrer Sala Boadella, 6) acull l’exposició K.L. Reich: la veu de l’infern nazi, produïda de manera conjunta pel Memorial Democràtic de la Generalitat i l’Ajuntament de Manresa.

El muntatge es podrà visitar en l’horari d’obertura de la biblioteca: fins al 15 de setembre, dilluns, dimecres i divendres de 9:30 a 14:00 h i dimarts i dijous de 9:30 a 14:00 h i de 17:00 a 20:30 h, i del 16 al 20 de setembre, de dilluns a divendres de 10:00 a 13:30 h i de 16:00 a 20:30 h i els dissabtes de 10:0 a 13:00 h.

A més de les visites lliures, s’han programat visites guiades a l’exposició el dissabte 7 de setembre, a les 11 h, i el dijous 19 de setembre, a les 19 h. També es faran visites guiades per a professorat i per a alumnes de l’Escola Municipal d’Adults.

Paral·lelament a la mostra, s’han organitzat un seguit d’activitats entre els mesos d’octubre i febrer. Així, el 13 d’octubre es projectarà el film Sin destino, de Lajos Koltai, i el 29 es presentarà el llibre de narracions inèdites Retaule en gris. Al mateix temps, s’exposaran fons relacionats amb la II Guerra Mundial, l’holocaust i els camps de concentració, procedents de diferents col·leccions documentals, com la mateixa Biblioteca Antoni Tort, la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat i l’Arxiu Municipal de Castellar del Vallès.  Per al 20 de novembre és prevista una conferència a càrrec de Vicenç Villatoro, i els dijous 12 i 19 de desembre es faran lectures públiques de K.L. Reich a la biblioteca Antoni Tort.

Les activitats clouran el 2014 amb l’exposició L’horror dels camps de concentració. La deportació explicada per Ramon Milà, que es podrà veure durant el mes de gener a la mateixa sala de lectura, i amb la xerrada Família Miret, exili, resistència i deportació, a càrrec de Joan Molet, el 18 de febrer, adreçada als instituts de secundària.

L’organització d’aquesta programació ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Antoni Tort i la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila, el Club Cinema Castellar Vallès, l’Escola la Immaculada, l’Escola d’Adults, l’Institut Castellar, l’Institut Puig de la Creu, l’Institut de Sentmenat i el Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII.

Per a més informació, podeu accedir a aquest enllaç.

 


Posted

in

by

Tags: