Joaquim Aloy demana des de Prada de Conflent que es posi Amat-Piniella “al lloc que li correspon”

L’historiador Joaquim Aloy va aprofitar el passat 18 d’agost la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent per reclamar que la la figura de Joaquim Amat-Piniella, i la seva obra, sigui posada “al lloc que li correspon”. Les declaracions d’Aloy van ser fetes en el marc de la lliçó magistral que va pronunciar amb motiu de les jornades “Arrels i futur de la República catalana”, organitzades de manera conjunta per la Fundació Josep Irla i la Universitat Catalana d’Estiu.

En la seva intervenció, l’historiador manresà va efectuar un repàs per la biografia de l’autor de K.L. Reich, a qui va presentar no tan sols com a escriptor, sinó també com a intel·lectual, periodista, polític “i un referent de tota una sèrie de valors”, com la defensa de les llibertats nacionals de Catalunya, la democràcia i la lluita contra els feixismes.

L’acte va comptar també amb la presència de Josep Huguet i Jordi Sales, presidents, respectivament, de la Fundació Josep Irla i la Universitat Catalana d’Estiu.

 


Posted

in

by

Tags: