“K.L. Reich” sedueix un centenar i mig de persones en la seva estrena a Barcelona

La veu de Joaquim Amat-Piniella va cobrar vida ahir, dimarts, amb motiu de l’estrena a Barcelona de la versió teatral de K.L. Reich. Prop d’un centenar i mig de persones es van aplegar a El Born Centre Cultural, que va acollir -a la Sala Francesc Moragues- la posada en escena de K.L. Reich: Home vs. Camp.

Produït per l’Ajuntament de Manresa i el Teatre Kursaal -i amb la col·laboració de la Institució den les Lletres Catalanes- el muntatge va marcar el tret de sortida de la programació ordinària d’El Born i també l’inici de la celebració del centenari d’Amat-Piniella a la Ciutat Comtal.

K.L. Reich: Home vs. Camp pren com a base l’adaptació del text original de la novel·la d’Amat-Piniella publicada per Club Editor, a càrrec de l’actor Ivan Padilla, director també del muntatge i un dels intèrprets de l’obra, conjuntament amb Dani Ledesma, Àlex Guix i Laia Oliveras.

L’Emili, el Francesc i l’August -entesos com tres maneres diferents d’afrontar la realitat concentracionària- són els tres personatges a l’entorn dels quals gira la proposta escènica que ahir es va poder veure a El Born.

Amb la intervenció al piano de Ferran Barrios -autor també de la música que acompanya l’espectacle-, K.L. Reich: Home vs. Camp alterna la cançó -a través de la veu de Laia Oliveras- el diàleg i el monòleg, amb el rerefons d’una escenografia minimalista en què destaca l’omnipresència d’unes filferrades com a metàfora de l’univers concentracionari.

Transportat al llarg de dues hores dins l’atmosfera opressora del camp, el públic va premiar els intèrprets amb una llarga ovació que culminava un final obert a la llibertat i l’esperança, després de la destrucció d’allò que el mateix Amat-Piniella anomenà “l’esperit del camp”.

 

 

 


Posted

in

by

Tags: