Joaquim Aloy: “el missatge d’Amat-Piniella és plenament vigent avui dia, en què es banalitza el nazisme”

Joaquim Aloy ha defensat avui, dissabte, a El Born Centre Cultural, la vigència del missatge de Joaquim Amat-Piniella. L’historiador manresà, que ha pronunciat una conferència sobre l’autor de K.L. Reich, en el marc del cicle “L’escriptor del Born” -organitzat conjuntament amb l’Associació Espais Escrits-, ha efectuat un resum de la trajectòria vital d’Amat-Piniella, des de l’etapa republicana -caracteritzada pel compromís polític i l’activitat periodística i cultural-, fins a l’exili interior imposat pel franquisme, passant per la guerra civil i l’experiència concentracionària.

A parer del president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, “Amat-Piniella va conèixer el nazisme. Per això el seu missatge és plenament vigent avui, en què massa sovint es tendeix a una banalització del nazisme i en què per part d’alguns s’exhibeixen símbols feixistes amb total impunitat”.

 


Posted

in

by

Tags: