Ferran Mascarell: “Els pobles que miren cap al futur són els pobles que miren al passat”

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va posar ahir, dimarts, Joaquim Amat-Piniella com a exemple de “una generació brutalment castigada per la història, que va intentar que Catalunya fos un país normal”. Mascarell, que va presidir al Museu d’Història de Catalunya la inauguració de l’exposició dedicada a la vida i l’obra de l’escriptor manresà, va afirmar que la commemoració de centenaris com el de l’autor de K.L. Reich arriben en un moment crucial per al país. En paraules del conseller, “tenim una cultura que no és millor ni pitjor que la que poden exhibir els altres països del nostre entorn, però el fet de no tenir estructures d’estat ens ha impedit construir amb normalitat un relat històric sobre nosaltres mateixos, en el qual han de tenir cabuda figures com la d’Amat-Piniella”. És des d’aquesta perspectiva, va assegurar Mascarell, que es justifica una exposició com Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, perquè, “en contra del que moltes vegades s’afirma, els pobles que miren cap al futur són els pobles que miren al passat”.

La inauguració del muntatge sobre l’autor de K.L. Reich va comptar també amb la presència d’altres autoritats, com Agustí Alcoberro -director del Museu d’Història de Catalunya-, Valentí Junyent -alcalde de Manresa-, Joan Calmet -regidor de Cultura de Manresa- i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic. També van ser-hi presents Josep Alert -coordinador del centenari- i Joaquim Aloy i Àngels Fusté, comissaris de l’exposició. (Fotos: Joan Francesc Domene-Ajuntament de Manresa).


Posted

in

by

Tags: