El Saló de Cent reuneix un centenar de persones per homenatjar Amat-Piniella

Un centenar de persones es van aplegar ahir, dijous, al Saló de Cent, amb motiu de l’acte institucional que els ajuntaments de Barcelona i Manresa van retre, de manera conjunta, a l’escriptor Joaquim Amat-Piniella.

L’acte, presidit per Jaume Ciurana,  tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, va comptar també amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i familiars de l’homenatjat, entre ells Marcel Amat, fill de l’escriptor. Tampoc no hi van faltar diferents representants d’institucions i associacions que han participat en el centenari, com és el cas dela Institució de les Lletres Catalanes, l’Amical de Mauthausen, Òmnium Cultural del Bages i el PEN Català, entre d’altres. En representació de l’Ajuntament de Manresa també hi van ser els regidors Joan Calmet, Josep M. Sala i Antoni Llobet, titulars de Cultura, Hisenda i Ensenyament, respectivament.

La vetllada va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el nét de l’homenatjat, Oriol Amat, el coordinador del centenari, Josep Alert, i el tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, que va cloure l’acte.

La sessió va finalitzar amb l’actuació del conjunt Brossa Quartet, que va oferir alguns fragments de l’espectacle Músiques de l’Holocaust, amb textos de l’escriptor manresà.

(Fotos: Genís Sáez-Ajuntament de Manresa).

 

 

 


Posted

in

by

Tags: