Josep Alert: “cal posar Amat al lloc que li correspon com a referent literari i ètic, si aspirem a ser un país normal”

Josep Alert, coordinador del centenari, va glossar al Saló de Cent la vida i l’obra de Joaquim Amat-Piniella, des de l’etapa de la infantesa i la joventut republicana a Manresa, fins a la llarga nit del franquisme, passant per la Guerra Civil i l’estada als camps de concentració.

“Amat continua sent encara un gran desconegut de la nostra història, de la nostra cultura, de la nostra literatura i fins i tot del nostre sistema educatiu”, va  assegurar Alert, segons el qual homenatjar-lo és de justícia per posar-lo al lloc que li correspon, “no tan sols com a referent literari, sinó també com a referent ètic, i per ser, d’aquesta manera, un país una mica més normal, si és que realment volem aspirar a ser-ho”. Per aquest motiu, va afirmar, “no n’hi ha prou que les institucions ho sàpiguen. Cal que s’ho creguin”.

 


Posted

in

by

Tags: