Oriol Amat: “la vida va ser molt injusta amb el meu avi”

Oriol Amat, nét de l’escriptor, va intervenir en representació de la família a l’acte del Saló de Cent, per agrair els diferents suports que han fet possible la celebració del centenari.  Oriol Amat va traçar un paral·lelisme “entre els temps que vivim, en què el feixisme a Europa creix sense parar, i els temps que li va tocar viure al meu avi, malgrat que vull creure que la societat ha avançat tant que aquell escenari no es pot reproduir de cap manera”. Segons el representant de la família Amat, “els anys que li va tocar viure al meu avi van ser catastròfics per a la nostra nació, Catalunya. Tota una generació perduda, carreres truncades per una guerra que ho va canviar tot. El feixisme va esborrar l’elit política i intel·lectual catalanista, els millors, els que no van amagar els seus ideals, els que es van arremangar per millorar la societat, gent que no va poder viure del seu talent i que juntament amb molts altres catalans que van fugir de la repressió, van viure aventures increïblement terribles”.

“No us explicaré la vida del meu avi, us convido que visiteu l’exposició del Museu d’Història de Catalunya. Estic segur que quan acabeu la visita coincidireu amb mi que la vida va ser molt injusta amb ell”, va afirmar el nét de l’escriptor.

Sota d’aquestes línies, d’esquerra a dreta, Oriol Amat, Marcel Amat, Palmira Artigas, Joan Calmet, Josep M. Sala i Antoni Llobet. (Foto: Genís Sáez-Ajuntament de Manresa).

 

 


Posted

in

by

Tags: