Artur Mas reivindica Joaquim Amat-Piniella des d’Israel i critica la banalització del nazisme

En el marc de la seva visita oficial a l’estat d’Israel, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha tingut un recordatori per Joaquim Amat-Piniella i la seva obra. “Mai Catalunya ni el seu govern han estat aliats dels nazis; mai el catalanisme ha tingut una manifestació de signe totalitari ni ha defensat la dictadura. Si de cas, Catalunya, els catalans i el catalanisme n’hem estat víctimes, com tants d’altres milions d’europeus, amb qui aquells catalans van barrejar la seva sang. Així ho explica un català, Joaquim Amat-Piniella, de qui enguany se celebra el centenari, en el que es considera una de les deu millors obres literàries sobre l’holocaust, K.L. Reich”, va dir el president ahir, dimarts, en la seva visita a Yad Vashem, el memorial a les víctimes de l’holocaust, situat als afores de Jerusalem.

En la seva intervenció, el president de la Generalitat va denunciar l’equiparació que, des de diferents àmbits, es fa entre catalanisme i nazisme, amb la consegüent banalització del totalitarisme que, segons va assegurar, “no ha trobat l’hostilitat que seria desitjable per part de l’administració de l’Estat, ni per part de molts mitjans de comunicació a través dels quals s’han fet aquestes acusacions.”

Més informació en aquest enllaç.

A la imatge superior, Artur Mas a l’ofrena del Museu de l’Holocaust (Jerusalem).

 

 


Posted

in

by

Tags: