La sepultura de l’escriptor esdevindrà un espai de memòria col·lectiva i d’homenatge a les víctimes del nazisme

Arranjat expressament per a l’ocasió, al panteó on reposaran les restes de Joaquim  Amat-Piniella s’hi han instal·lat –amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat-, dues plaques d’homenatge a l’escriptor i als manresans víctimes del nazisme. Aquestes plaques es podran identificar des de l’exterior, de manera que la sepultura esdevindrà un espai físic de memòria col·lectiva, fàcilment visible per gairebé tothom qui entri al recinte del cementiri.

A les plaques, s’hi podrà llegir “Aquí reposa Joaquim Amat-Piniella (1913-1974), supervivent de Mauthausen i autor de la novel·la K.L. Reich. En memòria dels manresans que van patir i morir als camps de concentració i de totes les víctimes de l’horror nazi”. També s’hi reproduirà un fragment d’un poema escrit per l’autor al camp de Mauthausen, l’any 1944.

El panteó ha estat donat a l’Ajuntament de Manresa per l’actual titular, Rosa Cuitó Amat, neboda de l’escriptor, resident a Madrid, que assistirà a l’acte per formalitzar la cessió. D’aquesta manera, Joaquim Amat compartirà sepultura amb els seus pares Joaquim i Concepció i amb la seva germana Anna.

(A la imatge superior, restauració del panteó familiar).

 


Posted

in

by

Tags: