Joaquim Aloy: “aquest país es continua fent les mateixes preguntes que et feies fa setanta anys”

En el seu parlament al cementiri, Joaquim Aloy, president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, s’ha adreçat directament a l’homenatjat per compartir un seguit de reflexions. “Per fi tornes a Manresa, la teva ciutat, d’on no hauries d’haver marxat mai”, ha dit Aloy, en una clara referència no tan sols a l’allunyament a què es veié forçat Amat-Piniella un cop acabada la guerra, sinó també a l’expulsió de què fou objecte l’any 1960, durant una visita que féu a Manresa. “Et van pagar amb amenaces, menyspreu i aïllament el teu compromís generós amb la cultura, i la teva fidelitat envers els ideals de llibertat i justícia social”, ha recordat l’historiador, segons el qual actualment “aquest país es continua fent les mateixes preguntes que et feies fa setanta anys”. Aloy ha intervingut també en nom de la família per agrair l’assistència a l’acte i els esforços portats a terme durant el centenari.

 

 


Posted

in

by

Tags: