Josep Alert: “l’acte d’avui tanca un cercle de silenci i de vergonya, marcat per l’allunyament i el dolor”

En la seva intervenció a la cerimònia d’avui, el coordinador del centenari, Josep Alert -que ha conduït l’acte- ha afirmat que amb el retorn de les restes de l’escriptor, “la relació entre Amat-Piniella i Manresa tanca un cercle de silenci i de vergonya, marcat per l’allunyament forçat i el dolor” i “se n’obre un altre, que ha començat amb el centenari, marcat per la veritat, per l’anhel de transparència, per la llum i per la voluntat de reparar els danys”, com també pel desig de “posar la persona de Joaquim Amat-Piniella al lloc que li correspon”. En paraules del responsable del centenari, “la ciutat de Manresa no vol renunciar al llegat ètic i literari que ens va deixar Amat-Piniella”, un llegat que, segons ha dit, “volem compartir no només amb Catalunya, sinó amb el món sencer, perquè el missatge i l’obra de Joaquim Amat-Piniella són universals”.

 


Posted

in

by

Tags: