Valentí Junyent, alcalde de Manresa: “avui la ciutat t’ha fet justícia”

La darrera intervenció de la cerimònia ha anat a càrrec de l‘alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha assegurat en el seu discurs que el trasllat a Manresa de les restes mortals de l’autor de K.L. Reich és un “retorn de plena significació per a ell i la seva família”. Junyent ha destacat que, malgrat els “pocs recursos”, el centenari ha comptat amb la col·laboració de “moltes institucions i amb molts esforços i idees per situar la figura de Joaquim Amat-Piniella al lloc que li correspon”. A parer de l’alcalde, el centenari ha servit “per fer arribar als ciutadans els valors que Amat-Piniella va conrear durant la seva vida”.

“Enguany s’ha fet justícia amb un seguit d’actes de molt nivell, tant a Manresa com a Barcelona, amb els quals hem pogut recuperar la seva memòria, rescatar les seves obres i reviure els seus patiments i reconèixer el llegat que ens ha deixat Joaquim Amat-Piniella”, ha afirmat Junyent, en opinió del qual, “després d’aquest Any Amat-Piniella, som millors persones, som més lliures i estem més ben preparats per continuar creixent i prosperant”.

Finalment, adreçant-se a les restes dipositades al costat del panteó, l’alcalde ha donat les gràcies a Amat-Piniella “pel teu missatge i per tot el que ens has donat”. “Avui la ciutat t’ha fet justícia”, ha sentenciat.

 


Posted

in

by

Tags: