Vicenç Villatoro posa Amat-Piniella com a referent de la literatura concentracionària, al costat de Primo Levi

El 10 de novembre passat, en el marc de la taula rodona “La deportació republicana: història, literatura, ètica i art” -que es va portar a terme al Centre Cívic Pati Llimona, en el marc dels actes del cinquantenari de l’Amical de Mauthausen- l’escriptor Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, va fer referència a K.L. Reich, de Joaquim Amat-Piniella, com a exponent de la literatura concentracionària europea, al costat de títols emblemàtics com Si això és un home, de Primo Levi.

En la seva intervenció, Villatoro va defensar la creació literària a partir de l’holocaust i l’univers concentracionari en general, no tan sols a través de la vocació testimonial -com és el de la novel·la de l’escriptor manresà-, sinó també a través de la ficció, entesa com a exploració de l’ànima humana.

A més de Vicenç Villatoro, el col·loqui va tenir la participació de l’historiador Ramon Arnabat, Jordi Font -director del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera-, el filòsof Miquel Morey, i la presidenta de l’Amical de Mauthausen, Rosa Toran, que va fer de moderadora.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

One response to “Vicenç Villatoro posa Amat-Piniella com a referent de la literatura concentracionària, al costat de Primo Levi”

  1. […] extret de: La Sequia.cat © 2012 Vicenç Villatoro – 2crea2: Disseny i Desenvolupament web Torna a […]