Joan Calmet defineix Joaquim Amat-Piniella com un “lluitador resilient que sobreviu el mal per poder-lo explicar”

En la seva intervenció a la cerimònia inaugural del centenari d’Amat-Piniella, Joan Calmet, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, definí l’autor de K.L. Reich com un exemple de lluita i resiliència: “La persona que resisteix i que s’adapta, però no com el gos mesell que es llepa les ferides i canvia d’amo quan li convé, sinó com el lluitador resilient que sobreviu el mal per poder-lo explicar i intentar així que no es torni a esdevenir”.

Calmet es referí també a l’episodi més punyent de la relació d’Amat-Piniella amb la ciutat que el va veure néixer: “Viu a Barcelona i quan prova d’acostar-se a la seva ciutat les autoritats locals el fan fora, negant-li així un dels drets més preuats de tota persona: el de l’acolliment, el de la pròpia casa, el del seu entorn, els de les seves arrels. Quanta crueltat pot resistir un home?”.

Cliqueu aquí per llegir la intervenció íntegra de Joan Calmet.

 


Posted

in

,

by

Tags: