El concert de jazz d’homenatge a Amat-Piniella omple La Peixera

Gairebé un centenar de persones van omplir diumenge passat de gom a gom l’auditori del cafè-teatre de La Peixera, per escoltar el concert de Jean Pierre Derouard Group, que va encetar la quarta edició del cicle Diumenges de Jazz, al local del carrer Codinella.

Al llarg de gairebé dues hores, el quartet format pel mateix Jean Pierre Derouard (bateria), Toni Solà (saxo), Gerard Nieto (piano) i Ignasi González (contrabaix) va oferir un repertori de jazz dels anys vint i trenta del músic i instrumentista Count Basie (1904-1984).

Programat per La Peixera en el marc del programa del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella, el concert va ser un homenatge a l’escriptor manresà, un dels introductors del jazz a la capital del Bages i també un dels impulsors de l’entitat Hot Club Manresa.

La presentació de l’acte -a càrrec de Miquel Àngel Armengol, responsable de la programació musical de La Peixera- va coincidir amb el 68è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen -on l’escriptor va patir captiveri- i va incloure la lectura del poema “Jazz” -publicat per Amat-Piniella el 1931 a la revista Ara– per part de Josep Alert, coordinador del centenari. (Fotografies inferiors: Josep M. Perostes).


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “El concert de jazz d’homenatge a Amat-Piniella omple La Peixera”

  1. […] Al llarg de gairebé dues hores, el quartet format pel mateix Jean Pierre Derouard (bateria), Toni Solà (saxo), Gerard Nieto (piano) i Ignasi González (contrabaix) va oferir un repertori de jazz dels anys vint i trenta del músic i …  […]